Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Het wil niet per definitie zijn dat de SWIMTRAINER te groot zal zijn voor uw kindje. SWIMTRAINERS zijn gekeurd op standaard eenheden (norm) en elk kindje is natuurlijk uniek in zijn gewicht, lengte en bouw. Wel wordt er aangeraden om pas te gaan zwemmen als uw kindje alle “prikjes” heeft gehad, dit is meestal rond de 3 maanden, ligt ook een beetje per consignatiebureau verschillend is onze ervaring. Uit diverse ervaringen is gebleken dat de SWIMTRAINER ook kan voldoen bij kinderen onder de 6 kilo. Vanzelfsprekend kunnen wij geen garantie geven dat dit ook bij uw kindje het geval is, aldaar wij niet fysiek aanwezig zijn en nogmaals elk kindje uniek is. Wij kunnen u wel onze ervaringen uitleggen en hoe dat u zelf kan inzien of de SWIMTRAINER al geschikt is voor uw kindje.
 
Het gedeelte waar uw kindje met zijn buik in komt te liggen, wordt kleiner of groter gemaakt door de zijkussentjes van de SWIMTRAINER harder of zachter op te blazen. De zijkussentjes zijn de witte luchtkamers die zowel links als rechts om het rompje van uw kindje te komen zitten. Zie de foto op onze hoofdpagina.
 
Als uw kindje wat tenger is of wat onder de gestelde norm is qua gewicht, dan dient u de zijkussentjes harder op te blazen. (eventueel met pompje)* Zodanig dat deze zijkussentjes aan zitten, aan het rompje. Het kindje mag dus niet meer de kans hebben om, omhoog of omlaag kunnen bewegen tussen deze kussentjes. Deze afstelling is eenmalig en als uw kindje weer wat groter/zwaarder is geworden dan laat u wat lucht uit de zijkussentjes.
 
Verder hoeft u absoluut niet bang te zijn dat de SWIMTRAINER zinkt, maar als de zijkussentjes niet strak genoeg aan zitten dan heeft uw kindje kans dat ze onderuitzakken of omhoog kruipen en niet meer op de juiste positie in de SWIMTRAINER liggen. (kin op de kikker) Over de juiste positie en gebruik leest u hier.

* LET OP, het komt voor dat men de SWIMTRAINER opblaast met een hoge druk pomp of een compressor. Dat kan, maar let wel heel goed op met de witte luchtkamers, aldaar deze zeer klein zijn, zijn ze snel gevuld met lucht, vooral het buikstuk gedeelte. Wees dus voorzichtig! Zodra daar met een hoge druk pomp of een compressor te veel lucht in wordt geblazen dan komt er te veel druk (bar) in dat gedeelte en zorgt dan vanzelfsprekend voor een lek.
    11-07-2011 00:00